Frequently Asked Questions

Welke materialen worden gebruikt voor voedseletiketten?

Onze labels worden gefabriceerd van ongestreken zelfklevend papier gebruikt met een afneembare belijming. Dit materiaal is voedsel-veilig en prima te beschrijven

Kunnen de voedseletiketten in de vriezer worden gebuikt?

Voedseletiketten kunnen zowel in de koeling als in de vriezer gebruikt worden. De etiketten dienen echter wel aangebracht te worden voordat het product in de vriezer wordt geplaatst. Voor het gebruik op reeds ingevroren producten zijn speciale diepvriesetiketten leverbaar.

Waarom zijn etiketten noodzakelijk?

Horecaondernemers zijn in Nederland wettelijk verplicht om voedseletiketten zoals houdbaarheidsetiketten, dagstickers, allergenenstickers en allergenen verzameletiketten te gebruiken. Foodlabels levert voedselhoudbaarheidsetiketten / foodlabels, HACCP labels, daglabels, allergenenstickers en allergenenetiketten inclusief bijbehorende dispensers uit eigen voorraad.

Hoeveel labels zitten er op 1 rol?
- Houdbaarheidsetiketten » 250 op een rol
- Dagstickers » 1.000 op een rol
- Allergenenstickers » 500 op een rol
- Allergenenetiketten » 250 op een rol

Afwijkende aantallen en formaten op rol zijn uiteraard ook leverbaar; Neem contact met ons op via [email protected]

Kan ik ook labels bestellen met een eigen opdruk?
Natuurlijk! Op aanvraag zijn etiketten, labels en/of  dispenserdozen, vanaf een bepaalde oplage, worden voorzien van eigen opdruk. Neem hiervoor contact op via [email protected]

Welke formaten zijn beschikbaar vooreen voedseletiket en dagsticker?
Houdbaarheidsetiket » 37 x 90 mm
Dagsticker » 18 mm rond
Allergenensticker » 18 mm rond
Allergenenetiket » 50 x 80 mm

Eigen formaat of opdruk? Neem contact op via [email protected]

 • HACCP labels

  HACCP betekend Hazard Analysis and Critical Control Points. Elke voedselverwerker in Europa is verplicht een HACCP-plan op te stellen, omdat de Europese wetgeving dit vereist. Foodlabels biedt hiervoor een goed hulpmiddel.

  De HACCP Stickers worden gebruikt bij het labelen van opengemaakte of gemaakte producten. Voedsel kan én mag namelijk niet te lang bewaard worden, de houdbaarheid is altijd beperkt. Met behulp van de HACCP Stickers heeft de ondernemer of chefkok een duidelijk overzicht welke producten nog houdbaar zijn en welke niet.

  De HACCP Stickers van Foodlabels zijn water oplosbaar, hierdoor behoren de lijmresten van de HACCP Stickers tot verleden tijd. Bij andere HACCP Stickers blijven de lijmresten vaak nog zitten nadat de bakken in de vaatwasser zijn geweest, om de lijmresten dan nog te verwijderen is erg vervelend en vooral frustrerend klusje. Met de water oplosbare HACCP Stickers van Foodlabels is dit niet meer nodig en bespaard dit het personeel in de keuken erg veel tijd.

   

 • Allergenen stickers

  Sinds december 2014 moet iedereen die voedsel aanbied allergenen informatie geven over de producten. Dit voor zowel voorverpakte producten maar ook voor onverpakte producten. Dit is vastgelegd in de Europese wetgeving.

  De consument moet geïnformeerd worden over 14 wettelijke allergenen stoffen die bij de bereiding van het product gebruikt zijn. Hierbij kan je gemakkelijk gebruik maken van de allergenen stickers van Cheflabels, deze allergenen stickers zijn al voorzien van de 14 allergenen stoffen, deze moeten enkel nog aangekruist worden op de allergenen stickers. Wanneer je dus onverpakte producten in de koeling zet dan kan je met de allergenen stickers ze eenvoudig voorzien van de allergenen. Dit werkt in principe hetzelfde als de HACCP stickers.

 • Betalen en Verzenden

  De bevestiging van uw bestelling

  Direct na uw bestelling ontvangt u via e-mail een orderbevestiging. Hierop treft u onder andere een ordernummer aan. Houd dit nummer bij de hand als u vragen hebt over uw order. De overeenkomst op afstand komt tot stand op het moment dat u de orderbevestiging ontvangen hebt.
  Ontvangt u geen orderbevestiging, controleer dan eerst of deze in uw spambox terechtgekomen is. Als dat niet het geval is, neem dan alstublieft contact op. Wij controleren dan of wij uw bestelling ontvangen hebben.

  Verzendkosten

  Foodlabels biedt gratis verzendingen bij bestellingen boven de 50 Euro. Houdt er rekening mee dat gratis verzending zal worden toegepast op uw bestelling bij de kassa.
  Nederland
  - Standaard: €6.95 incl. btw
  Overige Europese landen
  - Standaard: €12.95 incl. btw
  De kosten voor het verzenden van onze artikelen binnen Nederland is € 6.95 incl. BTW. Aan deze bedragen kunnen geen rechten worden ontleend en wij behouden ons het recht dit bedrag aan te passen.

  Levertijd

  Wij doen ons uiterste best om de artikelen binnen 3 tot 5 werkdagen te leveren.

  Betaalmogelijkheden

  Foodlabels.nl accepteerd de volgende betaalmiddelen: IDEAL, PayPal of op rekening.

  IDEAL

  Wanneer u kiest voor betalen via iDEAL, kiest u voor afhandelen van de betaling door uw eigen bank (o.a. ABN AMRO, ING, Rabobank of SNS Bank). U rekent vervolgens af in de vertrouwde online betaalomgeving van uw eigen bank.

  Paypal

  Heeft u een PayPal account betaal dan gemakkelijk en veilig via PayPal bij Cheflabels.

  Op Rekening

  Wij bieden de mogelijkheid voor onze zakelijke klanten om op rekening te betalen. U ontvangt uw factuur op het door u aangegeven factuuradres, deze dient u binnen 10 werkdagen te betalen.